מידע על לשכת ההוצאה לפועל בתל אביב
מידע כללי על לשכת ההוצאה לפועל בתל אביב
חשוב לדעת באופן כללי כי לפני הרפורמה בחוק הוצאה לפועל היו לשכות ההוצאה לפועל חלק בלתי נפרד ממערכת בתי המשפט כפי שנקבע בסעיף 2 של חוק ההוצאה לפועל, תשכ"ז- 1967 (להלן: החוק).
באופן זה, לשכת ההוצאה לפועל בתל אביב ממוקמת במתחם בתי המשפט ברחוב ויצמן 1 בעיר, סמוך לבית משפט השלום.
זמני הפעילות של הלשכה שונים בתקופת הפעילות השוטפת ובמהלך תקופות הפגרה.
תקופות הפגרה, כפי שנקבעו בתקנה 1 לתקנות ההוצאה לפועל (פגרות) התשמ"ג-1983, הן פגרת סוכות, פגרת הפסח ופגרת הקיץ, כאשר פגרת הקיץ מתחילה ביום ה-16 ביולי ומסתיימת ביום ה-31 לאוגוסט.
במהלך הפעילות השוטפת מתקיימת קבלת קהל בין הימים א-ה בשעות 13:30 -8:30.
לעומת זאת, בתקופת הפגרה קבלת הקהל הינה בין הימים א-ה בשעות 12:00 -9:00. חשוב להדגיש כי לא מתקיימת קבלת קהל סדירה בימי ו' ובערבי חג מלבד מתן סעדים דחופים.
המבנה הארגוני של לשכת ההוצאה לפועל בתל אביב ובעלי התפקידים בלשכה
הרפורמה, שנכנסה לתוקף בשנת 2009 במסגרת תיקון 29 לחוק הוצאה לפועל, שינתה את המבנה הארגוני והתהליכים במערכת ההוצאה לפועל כולה.
במסגרת שינוי זה מינו בעלי תפקידים חדשים במערכת ובמקום נשיא בית משפט השלום שהיה הממונה עד כה על העומדים בראש לשכות ההוצאה לפועל, מונו כעת ממונים על רשמי ההוצאה לפועל.
במסגרת השינוי מונו גם רשמי הוצאה לפועל במקום ראשי הוצאה לפועל. לרשמים יש כמובן 4 סמכויות שיפוטיות מובהקות הקבועות בחוק הוצאה לפועל.
פסיקה של לשכת ההוצאה לפועל בתל אביב
ת"ה 0142568022 – החלטה זו של הרשם כהן עוסקת במימוש משכנתא בתום לב.
השאלה העיקרית שעמדה במרכז ההחלטה היא האם בנק, כצד ג' אליו מופנה צו עיקול חשבונות, מחויב להקפיא לפי הדין את כל הפעילות של החייב בחשבון הבנק שלו מרגע שהבנק מקבל לידיו את צו העיקול.
בדנן, מגיע הרשם כהן להחלטה בה הוא מעדיף את זכותו של הבנק כצד ג' על פני זכותו של הזוכה והוא דוחה את בקשת הזוכה לחייב את צד ג' במלוא החוב הפסוק בתיק האמור וקובע כי יש לחייב את הבנק בסכום חלקי בלבד.
ת"ה 013834908 בנק לאומי לישראל נ' קבוצת יעקבי ששון ואח'- החלטה של הרשם שליו בעניין סמכויות רשם הוצאה לפועל בנוגע להסכם מכר שהופר בתיק מימוש משכנתא.
בהחלטה מציין הרשם שליו כי הדינים שחלים על הכונס והרוכשים, מרגע שנחתם הסכם מכר בין כונס נכסים ורוכשים, הם דיני החוזים.
הרשם קובע בהחלטתו כי אין בסמכותו של רשם הוצאה לפועל כדי לקבוע ממצאים בנושא תוכן ההפרה והשלכותיה. יחד עם זאת, הרשם מוסמך לתת הוראות לכונס שעניינן ייעול הליך המכירה של נכס החייב.